Loopbaancoaching

Als je aanloopt tegen problemen in je werk of in je loopbaan, ontslagen wordt of niet het juiste beroep hebt gekozen, is het vaak nuttig om te onderzoeken welke stappen er gezet kunnen worden naar een meer bevredigende oplossing. We werken als mens gemiddeld tussen de 50.000 en 70.000 uur in ons leven.

Coaching houdt zich bezig met persoonlijke en professionele ontwikkeling. Er bestaat vaak een heldere en bewuste hulpvraag gericht op persoonlijke groei.  Van tijd tot tijd voelen we dat we willen groeien of veranderen. De nadruk ligt hierbij op het heden en vooral ook op de toekomst. De hulpvraag bestaat bijvoorbeeld uit beter leren leidinggeven, helder communiceren, grenzen aangeven, timemanagement, juiste assertiviteit hanteren, leren presenteren, je kwaliteiten en talenten goed leren benutten, omgaan met weerstand en herkennen van je valkuilen en allergieën.

Coaching lijkt op mentorschap, de coach wijst je de weg, helpt je leren reflecteren op jouw hulpvraag met als doel dat je zelf beter zicht krijgt op hoe jij wilt functioneren zodat je meer evenwicht ervaart in je leven, werk en relaties.

Het doel is om de nieuw verworven bekwaamheden zo te gebruiken dat het hele functioneren van de gecoachte aan kwaliteit wint en dat hij of zij er voortaan zelfsturend en zelflerend mee omgaat.

Het persoonlijk profiel van Insights Discovery is een heldere spiegel waarmee je zicht krijgt op je eigen waarden, ambities, sterke en zwakke eigenschappen, communicatie, blinde vlekken en de persoonlijkheidsstructuur. Als je die kent en daarmee aan het werk gaat, werpt de coaching haar beste vruchten af. Het gaat vaak om een verandering van mindset en het zicht krijgen op nieuwe mogelijkheden.

Ieder coachingstraject is uniek. Er is geen standaard aanpak. Maatwerk telt.